Leefstijlcoaching bij kanker
Individuele coaching
Leefstijlcoaching Cool
 

Leefstijlcoaching bij kanker

Waarom is een gezonde leefstijl zo belangrijk? Een gezonde leefstijl is in principe voor iedereen belangrijk, maar zeker ook voor mensen met kanker.

Dit geldt ook voor de preventie van kanker, en voor mensen die kanker hebben (gehad). Leefstijlcoaching bij kanker heeft een positief effect op het beter aankunnen van de behandeling, het omgaan met de bijwerkingen van de behandeling en het herstel.

Ook vermindert een gezonde leefstijl het risico op de terugkeer van de kanker.

In de periode 1990-2018 is het aantal nieuwe gevallen van kanker bij mannen en vrouwen toegenomen. In diezelfde periode is ook de overlevingskans voor alle kankersoorten toegenomen.

De gevolgen hiervan zijn zowel lichamelijk, emotioneel als sociaal-maatschappelijk van aard. Onder andere gewichtsproblemen, vermoeidheid en een verminderde conditie komen veel voor.

De positieve effecten van leefstijlcoaching bij Kanker

Verschillende studies laten zien dat er verbanden bestaan tussen leefstijl en kanker (Gezondheidsraad 2017). Zo geeft een gezonde leefstijl een 13% lager risico op borstkanker en een 16% lager op colonkanker. Inmiddels krijgt leefstijl een steeds belangrijkere plek in de behandeling van kanker. De belangrijkste reden is omdat patiënten met een goede fysieke en mentale conditie vóór, tijdens en na een behandeling beter kan herstellen met minder complicaties. Daarnaast wordt er steeds vaker aandacht gegeven aan voeding rondom de behandeling.

Vergoedingen

Met ingang van 2022 zijn er mogelijkheden gekomen om Leefstijlcoaching bij kanker vanuit de Aanvullende verzekering te vergoeden tot een maximaal bedrag.

Website ontworpen door Broodman Ondersteuning & Advies